Competitievervalsing? Feyenoord – Vitesse verboden

Schermafbeelding 2013-06-25 om 21.17.13Op gezag van de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb mag de voetbalwedstrijd Feyenoord – Vitesse komende zondag niet doorgaan. Volgens de burgemeester en het gemeentebestuur kan de veiligheid niet gegarandeerd worden vanwege de aangekondigde politieacties. De politiebonden hebben aangekondigd dat de wedstrijd ”niet mag rekenen op volwaardige ondersteuning van de politie”. De actie maakt deel uit van het cao-conflict dat de politievakbonden met minister Van der Steur hebben. Ook de wedstrijd FC Groningen – PEC Zwolle is doelwit van de politieacties. Die wedstrijd gaat wel door.

Aboutaleb: ”De werkonderbrekingen van de politie zijn zowel voor als tijdens de wedstrijd, waardoor ik de veiligheid van de spelers en supporters en de openbare orde in de stad niet kan waarborgen. Het is niet verantwoord om daar enig risico in te nemen, daarom kan ik deze wedstrijd niet laten doorgaan.” De KNVB, de clubs en de gemeente Rotterdam gaan overleggen over een alternatieve datum. Voor vrijdag 17.00 uur wil de bond duidelijkheid. De KNVB eist dat het duel tussen Feyenoord en Vitesse in ieder geval voor de laatste speelronde (17 mei) wordt gespeeld.

De voetbalbond heeft al besloten om de overige duels in de eredivisie wel gewoon zondag af te werken. Even was daar onduidelijkheid over, omdat de laatste twee speelrondes altijd tegelijkertijd worden gespeeld voor een zo eerlijk mogelijk slot van de competitie. Feyenoord en Vitesse strijden met AZ om de derde plaats van de eredivisie, die recht geeft op een ticket voor de Europa League. AZ, dat drie punten minder heeft dan Feyenoord en twee meer dan Vitesse, speelt zondag tegen NAC Breda.

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.