Genée: ‘Fortes deed uitspraak pas na half uur’

Foto Wilfred Genée Talpa.tvNet het soms erg leuke programma van Matthijs van Nieuwkerk gezien, De Wereld Draait Door. Zat Wilfred Genée, de ‘gastheer’ van Talpa’s De Wedstrijden. Natuurlijk kwam ook het incident met Fortes Rodriguez aan bod. Genée reageert op de column van Van Hanegem in het AD waarin De Kromme stelt dat camera’s uit de catacomben moeten: ‘Je registreert daar emoties die voor binnen vier muren bedoeld zijn. En dan wil Talpa ook nog de kleedkamer in. Weg met die gasten!’ Genée merkt op dat Fortes ‘een volwassen vent van 33′ die aanvoerder is geweest van AZ en daardoor best de impact van… Foto Talpa.tv

zijn uitspraken kan overzien. Bovendien was het
interview 28 minuten na de rode kaart en ging eerst Fortes nog de
kleedkamer in na het verzoek van de interviewer. En hij zei toen de
camera uitstond nog veel ergere dingen, merkt Genée op. Discussie was er volop op de redactie, uiteindelijk besloot Talpa het interview uit te zenden. Ik ben het
eerlijk gezegd met hem eens. Talpa hoort dit soort dingen uit te
zenden, simpelweg omdat het nieuws is dat hij dit zegt. Zelfs als een
speler in het heetst van de strijd iets roept, is dat zijn eigen
schuld. Mensen (daar behoren ook voetballers toe) zijn zelf
verantwoordelijk voor hun daden, dat is al zo sinds De Verlichting. Men
kan zelf kiezen of er mee wordt gedaan met de beschaving of niet.
Fortes koos de weg van de botte bijl. Sowieso is het eens goed van
Talpa om te laten zien wat voor ongemanierde horken voetballers en
trainers zijn. Hopelijk komt dat de discussie over gepast gedrag ten
goede. Als het te veel lijkt alsof ik Fortes uitspraken goed praat,
sorry. Maar dat gemoraalridder van iedereen word ik ook spuugziek van.
Genée zat trouwens bij Van Nieuwkerk om zijn boek Lange Tenen te promoten. Gaat over de lange tenen in de sport(journalistiek). Ha, dat bedoel ik nou! Helaas nog niet leverbaar via de Bruna…
Dank Jurryt ook voor het scherphouden van de discussie, maar ik had net al Genée gezien…

12 reacties op “Genée: ‘Fortes deed uitspraak pas na half uur’

  1. P

    Man man man…. dagelijks worden er mensen uitgescholden voor nog veel ergere dingen.
    Dit is toch helemaal niet interessant!! Dit is typisch iets voor geitewollen sokken figuren die nix beters te doen hebben en zich druk maken om dit soort dingen. Fortes is een van de eerte die zich bemoeit met mensen die het minder hebben daar hoor je nooit wat over. Give this guy some credit.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Fred van Slogteren

    Hallo Remco,

    Veel sportjournalisten herken je aan hun schoenmaat. Ik vind trouwens dat Willem van Hanegem gelijk heeft. Geen camera’s in de kleedkamer en de spelers en de coach gewoon een half uur rust gunnen na de wedstrijd. Journalisten moeten er niet aan denken dat hun zelf overkomt wat zij voetballers aandoen. Zondagavond Hugo Borst gezien? Of lag je toen al in bed? Hij zei nog net niet dat hij het onsportief vond dat hij door twee man werd aangevallen.

    Groet!

    Fred

      /   Beantwoorden  / 
  3. jRRT

    Micha speelde me net deze quotes door van Hugo Camps afgelopen zaterdag in het NRC. Wat mag hij wel dat Fortes niet mag?

    ,,Wat is dat toch met Guus, dat hij een stelletje boeren naar het WK loodst? Heeft het met voetbal te maken? In de beslissende wedstrijd ketsten alle ballen weg. Derdeklasse-amateurs doen het beter. Zet Hiddink in z’n eentje, peinzend, in de middencirkel en het WK-ticket is binnen.’’

    ,,Natuurlijk hoort Australië niet in Duitsland. Togo en Trinidad en Tobago ook niet. Wat er straks allemaal op het WK speelt, is een aanfluiting van de elementaire voetbalnoblesse. Sport voor gehandicapten.’’

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kleine remco

    Fred schreef dat voetballers een half uur rust na de wedstrijd verdienen maar 28 minuten komt wel heel dichbij het halfuur.

    Overal in NL wordt om de haverklap kanker, tering of wat voor ziekte of handicap de lucht ingegooid. Kijk ik keur het niet goed wat fortes heeft gezegd maar laten we aub niet zo hypocriet doen en vooral niet in de waan blijven dat we allemaal brave Balkenende burgertjes zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  5. jRRT

    Zullen we gaan stenigen?

      /   Beantwoorden  / 
  6. remco janssen

    @Fred: als Hugo op de tv is, kruip ik weer achter mn mac om een stukkie te tikken voor de krant. Alleen als ome Leo begint over negerzoenen en andere semi-racistische uitspraken, word ik wakker. @Jurryt: ik ga hopelijk zaterdag voor de krant naar een wedstrijd uit de G-voetbalcompetitie, dus alle tijd om te schrijven over wat echt gehandicaptenvoetbal is. Kan ik de quote van Camps goed bij gebruiken. Zoveel dedain wordt er gesproken over gehandicapten, pik ik niet meer! Mijn halfbroertje is ook geestelijk gehandicapt, is geen sinecure kan ik je zeggen.

      /   Beantwoorden  / 
  7. jan tabak

    Ik vind het grote onzin om een half uur te wachten na een sportwedstrijd, zodat sporters tegen zichzelf in bescherming worden genomen.

    Bovendien levert het vaak schitterende televisie op.
    Denk aan Rondald de Boer huilend na een cl-wedstrijd in ik meen ’96.
    Of Gerrie Kneteman in tranen met Mart Smeets na de amstel gold race.

    Het zijn misschine meteen de twee mooiste voorbeelden, maar sport is emotie en daar hoort dit ook bij.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Fred van Slogteren

    Heel goed Jan Tabak. Emotie is prima behalve als het ontaardt in verbaal (Fortes) of fysiek (Stevens) geweld. Het is aardig dat je in dit verband Gerrie Knetemann aanhaalt. In al die jaren dat ik het wielrennen volg, heb ik nog nooit meegemaakt dat wielrenners in die opzichten over de schreef gaan. De enige die ik me kan herinneren is jaren geleden alweer: Laurent Fignon. Maar ja, die had net de Tour verloren met 8 seconden verschil. Alle andere wielrenners denken aan het belang van hun sponsor. Trekken hun shirt recht en zetten een petje op. Dat is ook het essentiële verschil tussen een wielrenner en een voetballer. Een wielrenner trekt zijn shirt recht als hij wint en een voetballer trekt het uit.

    Groet!

    Fred

      /   Beantwoorden  / 
  9. remco janssen

    Juist als een speler of trainer fysiek geweld gebruikt, moet je dit in beeld brengen. De taak van de media is het om misstanden in de wereld aan de kaak te stellen, geweld is zo’n misstand.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Fred van Slogteren

    Ook als de media het uitlokken, zoals bij Stevens?

      /   Beantwoorden  / 
  11. Fred van Slogteren

    Ik heb uit de hele berichtgeving begrepen dat die fotograaf Stevens aan het provoceren was. Dat Stevens agressief werd, is niet goed te praten en hij moet daar boven staan, maar ik vind dat wel uitlokken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.