Eredivisie: Gele en rode kerstkaarten vliegen de deur uit

De Nederlandse scheidsrechters hebben deze speelronde gebruikt om hun (rode) kerstkaarten uit te delen. In totaal leverde de zeventiende speelronde van de Eredivisie maar liefst acht rode kaarten op. Hiervan was er drie keer sprake van een directe rode kaart, terwijl vijf spelers een tweede gele kaart ontvingen. Dit is overigens geen record. In het seizoen 02/03 was er een speelronde waarop acht spelers met rood het veld moesten verlaten.

Op de site van Voetbal International las ik trouwens net een verhaal over een Schotse speler waarvoor het ook een 'rood weekend' was. Andy McLaren van Dundee uit de Schotse eerste divisie kreeg in één duel namelijk drie keer een rode kaart voorgehouden! Ik kan me zo voorstellen dat dat een record is. Lees hier op welke manier McLaren zich heeft misdragen.

2 reacties op “Eredivisie: Gele en rode kerstkaarten vliegen de deur uit

  1. Bart

    “In totaal leverde de zeventiende speelronde van de Eredivisie maar liefst acht rode kaarten op (…) Dit is overigens geen record. In het seizoen 02/03 was er een speelronde waarop acht spelers met rood het veld moesten verlaten.”

    wat mag het zijn? Had dit de tekst moeten zijn: “Dit is een evenaring van het record. In het seizoen 02/03 was er ook een speelronde waarop acht spelers met rood het veld moesten verlaten”

    of dit: “Dit is overigens geen record. In het seizoen 02/03 was er een speelronde waarop negen/tien/elf (in ieder geval méér dan acht) spelers met rood het veld moesten verlaten”

    ??

      /   Beantwoorden  / 
  2. redactie

    scherp Bart! Ik ben even gaan tellen en tot de volgende optelsom gekomen:

    Bosnar (HER)
    Rossini (FCU)
    Buijs (FEY)
    Prager (HEE)
    Van Nieuwstadt (EXC)
    Zijm (EXC)
    De Fauw (ROD)
    ——————
    7 keer rood, waarvan 2 keer direct

    Ik heb dus een foutje gemaakt. Ik zou mijn god niet weten waar ik die ene kaart nog vandaan heb gehaald, waarschijnlijk was dat een verdwaalde kerstkaart…
    het moet dus zijn:
    Het record uit 2002/2003 is dus niet geëvenaard. Mijn excuses!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.