Halve finales KNVB Beker voortaan op neutraal terrein?

In Breda weten ze het wel… Als het aan NAC ligt worden de halve finales van de KNVB Beker in de toekomst op neutraal terrein gespeeld. De ploeg uit Breda speelt dit seizoen uit tegen AZ en is niet tevreden over het aantal toegewezen kaarten. Voor het duel met AZ zijn slechts duizend kaarten gereserveerd voor supporters uit Breda, zodat er nu volgens een woordvoerder een welig tierende zwarthandel in kaarten is ontstaan.

Ook een woordvoerder van NAC laat weten dat het huidige systeem niet meer voldoet. "Er gaan straks veel mensen door elkaar zitten, omdat ze via andere wegen aan kaarten gekomen zijn. Een halve finale op neutraal terrein voorkomt dit soort problemen." De KNVB ziet weinig in het plan van NAC. Volgens de bond is het plan, zoals dat in Engeland nu al werkt, niet haalbaar in verband met het risicovolle karakter van de wedstrijden. Eerder was er ook al felle kritiek op de loting, die beïnvloed zou zijn. Deze week staan de halve finales van het bekertoernooi op het programma. Naast AZ – NAC speelt Ajax tegen RKC Waalwijk. Ik denk niet dat een neutraal terrein voor die laatste wedstrijd erg van toepassing zou zijn… Bij het bekerduel RKC – Feyenoord (waarbij de Waalwijkers de Rotterdammers uitschakelden) waren meer Feyenoordsupporters aanwezig dan fans van de thuisclub…

Eén reactie op “Halve finales KNVB Beker voortaan op neutraal terrein?

  1. Erik van Heesbeen

    Bij RKC-Feyenoord waren inderdaad niet veel RKC-ers(was voor feijenoord ook meer een topper dan voor RKC), maar we hebben het over de HALVE-FINALE:

    De RKC aanhang had woensdag tegen ajax ook niet in het vak van AZ gepast: het waren er namelijk meer dan
    duizend jeroentje.

    Bovendien dacht ik toch echt dat het uitvak bij AZ NAC niet vol zat…??

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.