En toen stond Oranje opeens weer derde in de poule…

Goed, we hbben een wedstrijd minder gespeeld, maar de druk ligt toch echt weer even op de schouders van het Nederlands Elftal. Want terwijl Oranje twee relaxte vriendschappelijke duels speelt in Azië, hebben Roemenië en Bulgarije gewoon hun kwalificatieduels gewonnen, met als gevolg dat Nederland nu op de derde plaats staat in Groep G. De eerstvolgende wedstrijd van Nederland is in september, thuis tegen Bulgarije.

De stand:

1. Roemenië   7     17   (14-4)
2. Bulgarije      7     15   (11-4)
3. Nederland    6     14    (8-2)
4. Albanië          7      9    (8-6)
5. Wit-Rusland 7      7   (10-15)
6. Slovenië        7      4   (5-12)
7. Luxemburg  7       0   (1-14)

6 reacties op “En toen stond Oranje opeens weer derde in de poule…

  1. John

    Zou wel lache zijn he als oranje niet de doorging kunnen ze in ieder geval op zoek naar een geschikte trainer.

      /   Beantwoorden  / 
  2. PSVrules

    Als Oranje in deze poule niet eerste wordt is dat de grooooooootste blamage uit de geschiedenis van het nederlands voetbal

      /   Beantwoorden  / 
  3. mark

    Ja maar goed dat zegt toch helemaal niks, wat ik niet begrijp is dat die kwalificatiewedstrijden niet gewoon op dezelfde dag plaatsvinden per poule. Als je dan toch zo nodig zo veel mogelijk kijkers wilt trekken, wat dan naar mijn mening de strekking is van het niet gelijktijdig spelen, verspreid de wedstrijden dan per poule. Op deze manier kan het speelschema per poule invloed hebben op de resultaten van de wedstrijden, dat lijkt me toch niet de bedoeling, door iedereen in een poule gelijktijdig te laten spelen krijg je volgens mij een eerlijkere situatie, maar goed blijkbaar zijn commerciele belangen weer eens belangrijker. Anderzijds moet ik ook wel weer zeggen dat het uiteindelijk toch zal gaan om de wedstrijden tegen Roemenie en Bulgarije, deze zullen toch uiteindelijk de doorslag moeten geven. De poule zal uiteindelijk normaal gesproken dus gereduceerd moeten worden tot 3 tegenstanders die het met elkaar uit moeten vechten, daar zal normaal gesproken dan ook de beslissing moeten vallen, de rest is bijzaak.

      /   Beantwoorden  / 
  4. mark

    Als Nederland niet eerste wordt in deze poule zou dat idd een blamage zijn, in zoverre ben ik het met je eens psvrules (gebeurt ook weleens zie je wel) prettig ook dat je verder wilt kijken dan je club, waar sommige verstokte clubliefhebbers het Nederlands elftal boycotten omdat er ook spelers van de concurrenten meedoen. Alleen Roemenie vind ik een serieuze concurrent, Bulgarije mag echt geen concurrent genoemd worden, maar ook tov Roemenie zijn wij mijns inziens gewoon beter en zou het idd gewoon schandalig zijn als wij niet bovenaan eindigen. Ik denk van Basten wel degelijk een goeie kijk heeft op voetbal, maar hij mist toch een bepaalde ervaring, hij is na een aantal jaar nog steeds bijzonder twijfelachtig in zijn keuzes, daarnaast is het vak van bondscoach anders als coach bij een club. Een bondscoach werkt met sterren van vaak gerenommeerde clubs, je moet dus met ego`s om kunnen gaan en niet je eigen ego laten prevaleren, als je daarmee om kunt gaan moet je verder zorgen dat al die ego`s een collectief vormen en dat ook nog in een beperkte tijd aangezien je elkaar nou eenmaal niet dagelijks ziet zoals bij een normale club. Dat vraagt om een trainer die vooral de nadruk legt op het psychologische/mentale vlak, een trainer die in een relatief ongedwongen sfeer een goed elftal kan neerzetten. Hiddink is daar een meester in en naar mijn mening dus ook een ideale bondscoach en daarmee ook bijna uniek. Van Gaal bijvoorbeeld is volgens mij, ondanks zijn irritante trekjes iemand met een buitengewoon inzicht in het spelletje niet geschikt en uiteindelijk ook niet geschikt bevonden, puur en alleen omdat hij zijn visie niet kan overbrengen op een bijzondere groep als deze. Bij Ajax heeft hij gewoon uitzonderlijk gepresteerd en ook bij Az wordt zijn vakmanschap wel degelijk duidelijk, maar dat zijn juist teams geweest met jongere spelers die eerder geneigd zijn geweest zijn aanpak te volgen, bij het Nederlands elftal is het moeilijk voor hem zijn automatismen op te dringen en te eisen van spelers die jaren in de wereldtop hebben gespeeld dat ze voor straf extra rondjes gaan lopen. Dat werkt niet en van Gaal is ook te zeer overtuigd van zijn eigen kwaliteiten om toe te geven dat het doordrukken van zijn visie altijd juist is waarbij hij geen tegenspraak duldt. Dat werkt bij relatief jonge en ervaren jongens, waar hij ook resultaat mee boekt (zodat ik zijn mening in die zin ook zeker waardevol acht) maar dat werkt nou eenmaal niet bij ego`s van spelers die net wat meer hebben gezien, vandaar zijn mindere prestaties bij Barca. Het werk van bondscoach wordt volgens mij door de knvb wat onderschat, een goeie clubcoach is nog geen goeie bondscoach, Hiddink is volgens mij een van de beste ter wereld, waarom in godsnaam geen actie ondernemen om hem zover te krijgen evt. met een zak geld, ik hoop het in de toekomst.

      /   Beantwoorden  / 
  5. AJAXNSF

    waarom benaderen de nederlanders altijd alles meteen negatief?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.