Douglas en Schaken in Oranje-voorselectie

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu het zover is, is het toch een mooie waardering voor de genaturaliseerde Braziliaan Douglas Franco Teixeira. Louis van Gaal heeft Twente-verdediger opgenomen in de 35-koppige voorselectie voor het Nederlands elftal. En er is nog een verrassing: Ook Ruben Schaken maakt deel uit van de voorlopige spelersgroep. Douglas is in Brazilië geboren, maar bezit sinds kort ook een Nederlands paspoort. Als de centrale verdediger komend weekend in actie komt namens FC Twente, is hij vijf jaar werkzaam in Nederland en mag hij ook voor het nationale team van Nederland uitkomen. Voor Feyenoorder Ruben Schaken is het overigens ook de eerste keer dat hij is geselecteerd voor Oranje.

Oranje speelt op 7 september thuis tegen Turkije, vier dagen later gaat Nederland op bezoek in Hongarije. Vrijdag 31 augustus maakt bondscoach Van Gaal de definitieve selectie bekend.

De volledige Oranje-selectie:
Doel: Tim Krul (Newcastle United), Maarten Stekelenburg (AS Roma), Michel Vorm (Swansea City).

Verdediging: Khalid Boulahrouz (Sporting), Douglas (FC Twente), John Heitinga (Everton), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Joris Mathijsen (Feyenoord), Ricardo van Rhijn (Ajax), Nick Viergever (AZ), Ron Vlaar (Aston Villa), Gregory van der Wiel (Ajax) en Jetro Willems (PSV).

Middenveld: Vurnon Anita (Newcastle United), Jordy Clasie (Feyenoord), Urby Emanuelson (AC Milan), Leroy Fer (FC Twente), Nigel de Jong (Manchester City), Siem de Jong (Ajax), Adam Maher (AZ), Stijn Schaars (Sporting), Wesley Sneijder (Inter), Kevin Strootman (PSV), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur).

Aanval: Ibrahim Afellay (Barcelona), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Ola John (Benfica), Luuk de Jong (Borussia Mönchengladbach), Dirk Kuyt (Fenerbahҫe), Jeremain Lens (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Ruben Schaken (Feyenoord).

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

2 reacties op “Douglas en Schaken in Oranje-voorselectie

  1. nick

    hopen dat afellay bij barcelona blijft, want het is toch zijn droomclub

      /   Beantwoorden  / 
    1. Paul

      ik hoop ook dat hij blijft,want het is er prachtig weer hoor,dan kan hij nog lekker vaak op een terrasje zitten in de spaanse zon,,ik ga in de weekends ook geregeld naar barcelona,3 dagen vzz,lekker goedkoop met vliegtuig voor 60 euro,this voor niks tegenwoordig,,ga er eens lopend naar toe,daar zouden voetballers pas conditie van krijgen

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.