Keert FC Haarlem terug in het profvoetbal?

Schermafbeelding 2014-01-17 om 10.35.58Gisteren kreeg ik nog een facebook-uitnodiging om de stelling: Haarlem verdient een profclub te ‘liken’ en waarschijnlijk niet zomaar, want de geruchten dat er een mogelijke terugkeer van FC Haarlem komt, lijken steeds sterker te worden. Zakenman Erik de Vlieger zou bereid zijn samen met twee compagnons een serieuze poging te ondernemen om HFC Haarlem terug te laten keren in het betaalde voetbal. Zoals De Vlieger eerder al liet weten zitten er nog wel een paar haken en ogen aan het project. Vooral de steun van het stadsbestuur en de KNVB is noodzakelijk, stelt De Vlieger. “Ik wil er de nadruk op leggen dat de nieuwe sportwethouder moet aangeven of de stad een herstart van HFC Haarlem op prijs stelt. Zo niet, dan niet. Het tweede breekpunt vormt de houding van de KNVB. Als de voetbalbond zegt: er is geen zicht op een licentie, dan houdt het ook op”, aldus De Vlieger in het Haarlems Dagblad. HFC Haarlem, opgericht in 1889, ging begin 2010 kopje onder door aanhoudende financiële problemen.

De Vliegerin het HD: “Het wordt geen Zuiderpolder-achtig plan met winkelketens zoals ik dat in 2008 lanceerde om de voetbalclub te redden, maar een uniek concept met sportmedische en wetenschappelijke mogelijkheden, vergelijkbaar met een project dat ik in Portugal aan het opzetten ben. Iets vooruitstrevends, we willen geen rookworstenclub.” Ambitie om zelf de voorzittershamer in de hand te nemen heeft De Vlieger niet. “Voor de duidelijkheid: ik ambieer niet de positie van eigenaar of voorzitter. Ik wil er ook niet aan verdienen. Als de club terugkeert, vind ik dat fijn. Wil ik straks weer op de tribune zitten”, aldus de zakenman, die na de gemeenteraadsverkiezingen in Haarlem in maart graag de visie van de nieuwe sportwethouder van de stad over een terugkeer van profvoetbal in Haarlem wil vernemen.

Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK
Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Eén reactie op “Keert FC Haarlem terug in het profvoetbal?

  1. Voetbalfan

    Ik zie het positief in. Te beginnen in het huidige Stadion aan de Gijzelkade. Met optie 2 jaar later in een nieuw multifunctioneel stadion.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.