Blijvende/groeiende onrust bij FC Twente na nieuws over Schreuder

Het zal voorlopig nog wel een tijdje onrustig blijven bij FC Twente. Niet in de laatste plaats omdat Alfred Schreuder ook volgend seizoen nog aan het roer staat bij de Tukkers. De oefenmeester blijft aan nadat er een evaluatiegesprek plaatsvond. Schreuder ligt onder vuur, maar ondanks de felle kritiek van ondermeer een groot deel van de aanhang blijft de oud-voetballer trainer van de Twentse hoofdmacht. Dit heeft er voor gezorgd dat fanatieke supporters al acties hebben aangekondigd en dat diverse fans op internet hebben aangekondigd dat ze het geld van hun seizoenkaart terug willen…

Het zal niemand ontgaan zijn: het was een zwaar seizoen voor de Tukkers. Financiële wanorde had tot twee keer toe puntenaftrek tot gevolg. De situatie is zelfs zo penibel dat FC Twente er zelfs voor koos om niet mee te doen aan de Europa League. De club kon meedoen op basis van het Fair Play-klassement. Schreuder weet dat het zwaar was en dat de omstandigheden verre van optimaal waren. “Het is onze taak om het maximale uit de spelersgroep te halen en we kunnen concluderen dat dat dit seizoen niet is gelukt”, vertelt Schreuder op de clubwebsite. “De onrust bij de club wil ik niet als excuus gebruiken voor de tegenvallende prestaties. We moeten kritisch zijn naar datgene waar we invloed op hebben. Dat betekent kritisch zijn richting spelers, onszelf als staf en mezelf als eindverantwoordelijke”, aldus Schreuder, die na het gesprek dus mag blijven.

Voorzitter Aldo van der Laan heeft Schreuder een opdracht meegegeven. “Het zal niet van vandaag op morgen lukken om het tij te keren, maar het moet komend seizoen absoluut de intentie zijn om een herkenbare ploeg te hebben staan met spelers die graag het rood van FC Twente willen dragen en passie en strijd tonen.”  -  Wordt ongetwijfeld vervolgd  -

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.