Hoera, Edje is terug in Oranje!

Foto Davids, KNVB.nlLet op mijn woorden: Edje Davids gaat ons nog wereldkampioen maken. Ik kan Martin Jol van de Spurs wel zoenen dat-ie hem heeft gehaald uit het slop dat Inter heet. En San Marco kon niet om Edje heen, dus hebben we weer een echte aanvoerder die ‘lead by example’. Maar de aanvoerdersband is Davids kwijt. ‘Dat vond hij jammer, maar hij zou het accepteren en er verder geen
probleem van maken’, zei Van Basten op de KNVB-site. ‘Ik zag geen reden om een wijziging….
Foto KNVB.nl

in het aanvoerdersschap aan te brengen. We zijn een jaar verder en de groep heeft zich goed ontwikkeld. Hij voegt iets toe waar de groep sterker van wordt. Davids beschikt over een gezonde, sportieve agressiviteit en een goede wedstrijdmentaliteit.’ Hoezee. Van Basten mocht op de persconferentie voor de duizendste maal uitleggen waarom Mark van Bommel er niet bij zit, maar dat weten we zo onderhand wel. Boateng er bij halen vind ik wel een goede keuze. Het grote heugelijke nieuws is echter : de Pitbull ist wieder da!

Doel: Edwin van der Sar (Manchester United), Henk Timmer (AZ).

Verdediging: Khalid Boulahrouz (HSV), Wilfred Bouma (PSV), Giovanni van Bronckhorst (FC Barcelona), Tim de Cler (AZ), Nigel de Jong (Ajax), Jan Kromkamp (Villarreal), Barry Opdam (AZ), Ron Vlaar (AZ).

Middenveld: George Boateng (Middlesbrough), Edgar Davids (Tottenham Hotspur), Denny Landzaat (AZ), Olaf Lindenbergh (Ajax), Hedwiges Maduro (Ajax), Wesley Sneijder (Ajax), Rafael van der Vaart (HSV).

Aanval: Ryan Babel (Ajax), Dirk Kuyt (Feyenoord), Ruud van Nistelrooy (Manchester United), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Chelsea), Jan Vennegoor of Hesselink (PSV).

6 reacties op “Hoera, Edje is terug in Oranje!

  1. Kleine remco

    Nou boateng ipv Van Bommel vind ik toch zachtgezegd een rare keuze. Als je zag hoe van Bommel afgelopen week bij barca speelde dan snap ik dit echt niet. Boateng is altijd een leuke speler geweest voor een engelse middenmoter/subtopper maar meer ook niet. Van B bewijst bij Barca wel degelijk in dienst het elftal te kunnen spelen en briengt voetballend ook wat mee en dat kan van Boa niet gezegd worden.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mark

    Van Bommel heeft nog nooit gefunctioneerd in Oranje, en is bovendien geen voorstander van een 4-3-3 systeem, dus terecht niet opgeroepen!!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kleine remco

    speelt bij Barca toch ook in een 4-3-3 dus als ie er geen voorstander van was/is waarom is ie dan naar barca gegaan? Om in een systeem te spelen wat voor hem niet werkt? Lijkt me niet.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Mark

    Maar daar functioneert ie wel

      /   Beantwoorden  / 
  5. Kleine remco

    ja vind ik wel. Speelt controlerend waardoor andere spelers beter functioneren.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Mark

    Deed ie dat in Oranje ook maar.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.