Wat moet Stekelenburg bij voorselectie?

Op het gevaar af een ouwe zeur te zijn maar ik heb het nu echt echt echt helemaal gehad met die debiele voorselectie. Tuurlijk, we worden straks voor het eerst wereldkampioen met bondscoach San Marco, maar wat heeft het voor zin om 34 man op te roepen in de voorselectie. En keeper Maarten Stekelenburg hoort daar al helemaal niet in thuis Hij keept pas net weer bij Ajax, hij doet het redelijk maar klaar voor Oranje is hij allerminst. Sterker nog, ik heb al eerder betoogd dat Lobont en Vonk beter zijn dan hem. Ik snap niet waarom Kenneth Vermeer niet keept, hij is de meest getalenteerde doelman van de Ajacieden. En Theo Lucius, doe normaal, hij heeft pas net weer de looptraining hervat vandaag. Oefeninterland 12 november, Oranje-Italië, Amsterdam Arena. Foto Ajax.nl

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (AZ), Edwin van der Sar (Manchester United) en Oscar Moens (Willem II).

Verdediging: Urby Emanuelson en Nigel de Jong (beiden Ajax), Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler, Barry Opdam en Ron Vlaar (allen AZ), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Serginho Greene (Feyenoord), Khalid Boulahrouz (HSV), Theo Lucius en André Ooijer (beiden PSV) en Jan Kromkamp (Villarreal).

Middenveld: Olaf Lindenbergh, Hedwiges Maduro en Wesley Sneijder (allen Ajax), Denny Landzaat (AZ), Mark van Bommel (Barcelona), Rafael van der Vaart (HSV), George Boateng (Middlesbrough), Ibrahim Afellay en Phillip Cocu (beiden PSV) en Edgar Davids (Tottenham Hotspur).

Aanval: Ryan Babel (Ajax), Robin van Persie (Arsenal), Roy Makaay (Bayern München), Arjen Robben (Chelsea), Romeo Castelen en Dirk Kuyt (beiden Feyenoord), Ruud van Nistelrooy (Manchester United) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV).

Op vrijdag 4 november maakt de bondscoach de definitieve selectie bekend.

9 reacties op “Wat moet Stekelenburg bij voorselectie?

  1. Kleine remco

    tsja van Basten houd zich niet echt aan zn eigen woorden. Vennegoor, van Persie, Lindenbergh en lucius zijn de laatste wedstrijden wissel geweest of geblesseerd. Dacht dat je onder van Basten fit moest zijn en regelmatig moet spelen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Arjan

    Met je eens, ik wordt bijkans gek van die rare beslissingen van Marco Van Basten. Maar ja de winnaar heeft gelijk. Echter op zijn doelstellingen en zijn beslissingen komt hij altijd wel weer een keer terug, maar weet daar dan weer zo’n briljant verhaal bij te vertellen dat het Nederlandse journalistenlegertje alles netjes positief oppent. Overigens snap ik niet waarom hij nu weer Van Bommel in zn voorselectie heeft, als hij hem nu weer niet selecteerd, en die kans is niet ondenkbaar, dan overweeg ik een afzetprocedure.. Negeren van een niet scorende spits kan, maar dit gaat echt al mijn hersencellen te boven. Bovendien, zet Kluivert eens in die fameuze voorselectie, het gaat Marco toch om de signalen. Dan lijkt me dat een goede mogelijkheid om een signaaltje af te geven, ik ben immers nog steeds van mening dat een top-Kluivert altijd een aanwinst is.

    Andere vraagtekens: Opdam, die gaat t niet halen lijkt me. Waarom eens geen Waterreus, niet misselijk en ervaring. Vind ik echt wel beter dan Moens. En weet je wat, geef die Tom Zoontjens ook eens een voorselectie. Niet omdat die Spartaan Oranje-materiaal is, maar omdat ik me wekelijks dood erger aan zijn onkunde en dit misschien een impuls is voor een directe spelverbetering.. En als je dan toch bezig bent moet je Tieme Klompe ook voorselecteren, dan heb je alle lachers op de hand… Marco Capo di tutti Capi

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kleine remco

    Blij dat ik een compaan heb. Tuurlijk sta ik ook te hossen als we t wk winnen maar ben helaas van mening dat met een groot deel van de spelers die VB oproept de oorlog niet winnen. Tsjechie was dusdanig verzwakt dat ze geen vuist konden maken. Maar let maar op dat op t moment dat nl Italie of brazilie loot we dr gewoon heerlijk uitvliegen omdat dat moordenaars zijn of gewoon uitzonderlijke klasse hebben hetgeen wij beiden missen (behalve robben en boula)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Mezelf

    Wat is dat nou weer voor onzin. Nederland is onder Van Basten van de vijfde plaats naar de tweede plaats op de wereldranglijst gegaan. En we kunnen nooit tegen Brazilie en italie loten, omdat die in dezelfde lotings-pot zitten.

    En nee, dit betekent niet dat Nederland wereldkampioen wordt, maar we zijn wel kanshebber erop.

    En Van Bommel, kom op. Altijd als ik Barcelona zie spelen, doet hij niet mee, of speelt hij niet goed. Hij heeft het pas één wedstrijd goed gedaan daar in Spanje. Het feit dat dat sommige mensen de hersencellen te boven gaat verbaast mji niets als je kijkt naar het gemiddelde IQ van dit land.

    En Lucius hoort ook gewoon bij de selectie. Die is er gewoon goed genoeg voor. Die zit bij de selectie om te laten zien dat er vertrouwenin het is en dat als hij wel fit is hij gewoon zal kunnen spelen bij Oranje.

    De reden dat Vermeer er niet bij zit is omdat hij te jong is. Te onervaren. Die heeft nog nooit in Ajax 1 gekeept. Je kan toch geen speler voor het Nederlands elftal selecteren die nog nooit een wedstrijd in het Betaald voetbal heeft gespeeld.

      /   Beantwoorden  / 
  5. remco janssen

    Ik ben het met je betoog over Van Bommel eens, maar ik heb hier al vaker betoogd dat de Fifaranglijst een ware aanfluiting is (klik op mijn naam voor de desbetreffende post). En Rudy B heetf al gesteld dat een makkelijke kwalificatie geen reden tot hosanna-stemming is op een WK, integendeel.

    Ik bedoelde overigens dat Vermeer de eerste keeper van Aajax moet worden…

      /   Beantwoorden  / 
  6. Kleine remco

    Er bestaat ook nog zoiets als 1/8, 1/4, 1/2 en de finale waarin wij tegen Brazilie of wie dan ook kunnen loten.

      /   Beantwoorden  / 
  7. PSVrules

    Ik baal helemaal van het selectie beleid van van Basten. Ik snap niets van die man en ben anti van Basten maar ja als je wint heb je gelijk. Maar ik vind van Basten een laffe en slappe zak die niet met 2 verschillende maten meet maar met 10. Als hij nu eens eerlijk is en gewoon zegt waar het op staat dan kan ik dat wel waarderen maar steeds die kut smoesjes waarom wel of niet geselecteerd. MARCO BEN EENS EEN VENT

      /   Beantwoorden  / 
  8. Dominique

    Het is zo logisch waar van Basten mee bezig is. Hij kwalificeert zich zonder te verliezen voor het WK. Ondertussen probeert ie wat jongens uit. En natuurlij kkijkt hij dan naar de leeftijd. Wat heb je nu nog aan een Vonk of een Waterreus, om het even bij keepers te houden. Die twee glijden al bijna uit hun velletjes en daar win je het WK 2010 niet mee hoor. En wat heb je aan oud schuim terwijl ze toch niet zullen spelen. Geef dan de kans aan een jong pikkie zoals Stekelenburg om de sfeer te proeven tijdens training en wedstrijd. Wie weet mag die wel invallen, kan hij nog een bal uit de kruis pakken ook, want daar hoef je niet jong of oud voor te zijn.

    Straks op het WK heeft die Van Basten toch het mooi het meest uitgebalanceerde team staan en kunnen we alleen verliezen omdat we niet goed genoeg zijn, niet omdat er de verkeerde jongens staan of de mentaliteit slecht is. Want inmiddels heeft hij dan iedere Hollandse knaap uitgeprobeerd en heeft hij besloten wie wel of niet goed genoeg is. En hij zal het wel weten, want ik heb nog nooit een EK voetbal gewonnen… nou ja, alleen als toeschouwer dan!

      /   Beantwoorden  / 
  9. Christian Gillard

    Ik snap het (sorry) gezeur niet zo want monsieur stekelenburg word toch niet opgesteld, zowel v/d sar, timmer en moens zijn allemaal veel beter

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.