NOS zendt WK alleen in breedbeeld

Ik ben ouwerwets, met zo’n klein fragiel bagger-tv’tje. Maar dit vind ik wel heel rigoreus: als ik Oranje op het WK 2006 in Duitsland goed wil volgen, dan moet ik maar een breedbeeldscherm kopen. De NOS zendt de duels namelijk alleen in 16:9 uit, niet meer in de 4:3 verhouding. Dus krijg ik een zwarte balk onder en boven en mis ik links en rechts een beetje beeld. Goals missen…

kan niet, want de cameralui zien de duels wel in de ‘normale’ verhouding. Dacht ik nou dat alleen Talpa gek geworden was, ook de NOS houdt geen rekening meer met de kijker. Volgens de regionale persdienst GPD (via Mediatrefpunt) heeft maar 50% van de Nederlanders een breedbeeld-tv. Zou er iemand zijn omgekocht bij de publieke door meneer Philips?
Meer televisienieuws over sport via zappen.blog.nl
Recent bericht over de nieuwste ontwikkelingen klik hier!

8 reacties op “NOS zendt WK alleen in breedbeeld

  1. PSVrules

    Maakt mij niet uit ik heb toch een breedbeeld. haha

      /   Beantwoorden  / 
  2. Daan Verkaik

    Ben ik nou helemaal dom, of heeft dus ook 50% wél een breedbeeld tv?

    Ik heb zelf de mening dat alles en iedereen zou moeten overstappen op breedbeeld. Nee, ik zeg niet nu meteen, maar op termijn. 16:9 is een veel mooiere verhouding voor de televisie vind ik.

    We moeten echt met onze tijd mee. Het wordt tijd dat vooral de commerciële zenders en studio sport in breedbeeld gaan uitzenden. Kijk maar naar het grootste deel van alle nieuwe tv’s: allemaal breedbeeld. Al die platte tv’s zijn breedbeeld.

    Daarom vind ik het heel goed van Studio Sport dat ze dit doen. Go publieke omroep!

      /   Beantwoorden  / 
  3. WelVlak

    Compleet eens met de bovenstaande reactie. Het werd eens tijd…….nu zien de breedbeeldbezitters (50% hè) alle voetballertjes met brede lichaampies of zonder de tussenstand, dus eindelijk maken ze progressie door over te gaan op breedbeeld. Helaas zal het nog wel niet in HDTV uitgezonden worden in Nederland…..

      /   Beantwoorden  / 
  4. Breedbekkie

    Helemaal mee eens, eindelijk eens naar breedbeeld. Ze moeten een keer om, het heeft al veel te lang geduurd. De tv producenten zijn op den duur maar gewoon breedbeeld tv’s gaan maken want als ze moesten w88 op de omroepen dan hadden we nooit breedbeeld gehad. Helaas is voor de 4:3 kijkers is de overgang niet downward compatible zoals de overgang van zwart-wit naar kleur. En eerlijk is eerlijk, breedbeeld kijkers hebben zich al heel lang moeten aanpassen door naar uitgerekte poppetjes te kijken of zwarte balken links en rechts. Nu is het de beurt aan de breedbeeld kijkers. SUPERRRRR….

      /   Beantwoorden  / 
  5. Rien

    Ja jammer, maar nu kunnen wij het 4:3 bekijken met onze 16:9 investering

    De NOS heeft definitief besloten om het WK voetbal in normaal formaat uit te zenden. Als er was gekozen voor het breedbeeld-formaat zouden mensen met een normaal toestel boven en onder een zwarte balk in beeld krijgen.

    Dat is volgens de NOS vervelender dan twee zwarte balken aan de linker en rechter kant van het beeld, die nu de breedbeeldbezitters te zien krijgen. Zij kunnen wel hun hele scherm vullen, maar dan vertekent het beeld wel.

    Overigens kunnen breedbeeld-kijkers met een decoder via hun kabelmaatschappij het WK wel volgen in breedbeeld-formaat en in High Definition-kwaliteit.

      /   Beantwoorden  / 
  6. WoCo

    Ik had nog even gemailt met de NOS. Veel meer dan een promo praatje krijg ik er niet uit. Ik kan alleen constateren dat de oplossing waarop zij duiden is waarschijnlijk Sport 1. Wel leuk hoor je betaalt kijk en luister geld en wordt dan door verwezen naar een oplossing waarvoor je moet betalen. Ik snap hun standpunt wel maar ze hebben iedereen een jaar wijsgemaakt dat ze het WK in breedbeeld uitzenden en doen het nu dan niet. Ik weet niet of de BRT het WK uitzend, maar ik denk dat zij het dan wel breedbeeld uitzenden.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Henk

    Zeg Remco Jansen,
    wanneer bijna 50 PROCENT GEEN breedbeeld tv heeft, heeft ruim 50 procent er wel een! En de televisiestations moeten zich gewoon aanpassen aan de meerderheid.

    Als breedbeeld op een 4:3 scherm wordt uitgezonden mis je niets, behalve een paar balken boven en onder. Dat is precies hetzelfde probleem wanneer je 4:3 op een breedbeeldscherm kijkt, dan krijg je weer balken links en rechts. Ik wil gewoon breedbeeld!

      /   Beantwoorden  / 
  8. Henk

    Kijk en luister geld? Bestaat dat nog? Zou ik maar eens opzeggen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.