San Marco heeft mentaliteit hoog in vaandel

Het was de voetballiefhebber vast al opgevallen: bondscoach Marco van Basten heeft de mentaliteit van zijn spelers hoger in het vaandel staan dan technisch kunnen of reputatie. Hij benadrukt dat nog eens in zijn column in het vodje van de KNVB, met de voordehandliggende naam De Bal. Daarin blikt hij terug op de eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen de Tsjechen.
‘Niet lang geleden bekeek ik thuis weer eens videobeelden van eerdere interlands. (Ik had overigens nooit gedacht dat ik dat interessant of zelfs leuk zou vinden…)’, schrijft de man die normaal geen zelfspot toont. ‘We wonnen mazzelig, maar… Foto KNVB.nl


toch ook weer niet. Omdat het Nederlands elftal in zijn eerste echte optreden niet wilde verliezen en het publiek dat begreep. En zo ontstond een zeldzame een-twee tussen voetballers en fans. Vandaar dat de ontlading na afloop ook zo groot was. Het straalde nog steeds van mijn scherm af.’ En: ‘Maar wat we met z’n allen ook willen, die indrukwekkende instelling tegen de Tsjechen moeten we koesteren. Hoe belangrijk coaches zichzelf ook vinden, zonder de diepe wil van spelers om te winnen lukt er niets. Op voetbaltechnisch en tactisch vlak zijn er andere wedstrijden die als leerschool kunnen dienen, maar wie mentaliteit (ook) hoog in het vaandel heeft, moet ons allereerste WK-kwalificatieduel absoluut terug zien.’
Klik hier voor de volledige column.

6 reacties op “San Marco heeft mentaliteit hoog in vaandel

  1. PSVrules

    Heeft helemaal niets met mentaliteit te maken. Van Basten is gewoon een dictator en alles wat hij zegt moet je doen anders lig je eruit. Hij luisterd alleen naar de adviezen van nr 14. maw Marco is een trekpop van nr 14. Ik heb nul respect voor zijn “prestaties” want wat heeft het ned. elftal nu tegen gehad. Het is niet meer dan normaal hoe het nu is gegaan. Dadelijk op het wk tegen Italie, Brazilie, Argentina, Frankrijk dan wil ik het nog wel eens zien. Daar kan van Basten bij mij respect afdwingen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. tommie caluwe

    Heerlijk gesproken don Marco, ‘zonder de diepe wil van de spelers’… meneer Janssen, zeg nu zelf; hij heeft toch gewoon gelijk.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kleine remco

    Mooie situatie als een utreg fan een compaan vind uit eindhoven :) . Hoewel ik wel respect heb voor marco al is t alleen maar om ’88.

      /   Beantwoorden  / 
  4. PSVrules

    Als speler heb ik zeer veel respect voor van Basten, we moeten alleen niet te hoog van de toren blazen als het gaat om zijn trainerscapaciteiten. Een eindtournooi halen is niet uniek hoor. Dus speler veel respect als trainer moet hij bij mij dat respect nog winnen, en dat zal niet meevallen want lees boven. En ja Kleine Remco wie had dat gedacht:)

      /   Beantwoorden  / 
  5. Ivo van den Hurk

    Als hij menthaliteit zo belangrijk vindt dat MOET HIJ VAN BOMMEL ALKE WEDSTRIJD ALS EERSTE OPSCHRIJVEN. Wat een gelul, ik snap echt niet dat er zoveel mensen zijn die al die tegenstrijdigheden van Bassie niet (willen?) zien.
    Hij moet eens aan zichzelf terugdenken: een eigenwijze flikker met een eigen mening, exact wat Van Bommel ook is. Klasse verlochend zich niet en dat zag Michels ook en zou Van Basten toch ook eens moeten erkennen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.