Special WK-loting: Hopelijk geen Kalou tegen Kalou

Bona Kalou, Foto PSG.frIk ben er altijd al tegen geweest: de naturalisatie van Feyenoord-spits Salomon Kalou. Goed, dat de speler toegevoegde waarde heeft voor het Nederlandse elftal, dat kan ik niet ontkennen. Maar is hij nou echt degene die de redding moet zijn voor Oranje? Omdat we tactisch zo spelen dat recordspitsen als Roy Makaay en Jerrel Hasselbaink niet in Oranje passen, is er nu zelfs voor de rechter afgedwongen dat Verdonk opnieuw naar het verzoek tot Nederlanderschap van Kalou moet kijken. Ik vind het ridicuul en geschiedsvervalsing als we hem dat geven. Een vorm van modern koloniaal slavendrijverij: als we een leuk spelertje uit Afrika goed genoeg vinden, dan mag-ie ons wereldkampioen maken. O ja, en de rest laten we doodleuk creperen, af en toe ons schuldgevoel weggirerend. Krijg er echt een nare smaak van in m’n mond. Ik wil op een eerlijke manier het WK winnen. Als Kalou in Oranje staat, straks tegen zijn land Ivoorkust, hoop ik dat Kalou de winnende treffer scoort. Maar dan wel zijn broer Bonaventure die wel voor zijn eigen land uitkomt. Foto PSG.fr

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?

3 reacties op “Special WK-loting: Hopelijk geen Kalou tegen Kalou

  1. Kees

    wat een onzinverhaal.
    Hij heeft er gewoon recht op en Nederland kan het grootste talent van Nederland goed gebruiken.
    Wanneer verdwijnen die fortuynonderbuikgevoelens nou eens?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kleine remco

    Ben t wel gedeeltelijk met remco eens. Kijk waarom iemand versnelt NL’er laten worden alleen omdat ie een bal rechtdoor kan schieten. Een goede kleermaker of wat dan ook krijgen het ook niet. Nee ik ben ook tegen zelfs al is ie een meerwaarde voor Oranje. Dit heeft niks met Fortuyn te maken maar met rechtvaardigheid. Als Kalou het krijgt dan iedereen die goed is in zijn of haar beroep.

      /   Beantwoorden  / 
  3. remco janssen

    ik vind dat hardwerkende eerzame burgers er eerder aanspraak op maken dan Maxima of Kalou. We sturen mensen die gemarteld worden door misdadige regimes gewoon terug, laten we ons daar drukker over maken dan om voetballers (en prinsesjes).

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.