Afellay: “Drama gezin Boulahrouz beïnvloedde EK-kwartfinale”

Het drama van de familie Boulahrouz heeft wel degelijk invloed gehad op de EK-kwartfinalewedstrijd tegen Rusland. Dat zegt PSV-er Ibrahim Afellay in ELF. "De situatie rond Boulah is van invloed op me geweest. Van dichtbij heb ik de tragedie beleefd. Zoiets is het allerergste wat je kunt meemaken." Hiermee is Afellay de eerste Nederlands Elftalspelerdie toegeeft dat deze situatie van invloed was op de verloren wedstrijd tegen de mannen van Guus Hiddink. Eigenlijk vind ik het alleen maar fijn om te lezen, want het zou toch ook niet best zijn als de selectie zomaar over het gezinsdrama van een teamgenoot was heen gestapt.

8 reacties op “Afellay: “Drama gezin Boulahrouz beïnvloedde EK-kwartfinale”

  1. ajax-blog.nl

    Dit was ook mijn eerste gedachte inderdaad. Aan de andere kant hadden we het in de 1e helft al af kunnen maken. Wat een kansen zeg die gemist werden. Komt ook omdat er geenn concentratie was door het drama van Boulahrouz. Jammer, anders hadden wij die beker gehad!

    Over 2 jaar beter.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rob

    Achteraf kijk je een koe in zijn hol!

      /   Beantwoorden  / 
  3. levy

    Boulahrouz had gewoon bij zijn vrouw moeten blijfen en denken aan het team en landsbelang
    hij had ook wel kunnen bedenken dat dit van
    grote invloed had voor de groep..

    het blijft moeilijk en het is verschrikkelijk wat er is gebeurd ik weet hoe het voeld daarom heb ik er ook een mening over die niemand durft te zeggen ik keek tv en leefde mee voor oranje niet voor tragedie iedereen op deze planeet heeft wel is donkere tijden meegemaakt maar het blijfd tog prive zoiets en ik kan nu wel allemaal met iedereen mee praten hoe verschrikkelijk het is maar met wat voor doel

    het doel was de beker en dat is niet gelukt
    omdat er tog een fout is gemaakt

    en iedereen gaat nu zegegn ,dat kun je tog neit zegegn hoe haal je het in je hoofd maarmensen ik kan tog moelijk heel de dag berichjes schrijfen hoe verschrikkelijk het wel niet is iedereen heeft zijn eigen problemen en daar bemoei ik me niet mee in hun verdriet alleen naasten we gingen voor de cup en voor niks anders hij had echt uit zich zelf weg moeen gaan

      /   Beantwoorden  / 
  4. Mattijs

    Mooie reactie Levy, ik heb hetzelfde gevoel, maar niet hetzelfde meegemaakt. Het is knap als je zo tragedie voor jezelf kan verwerken, maar kan me ook voorstellen dat je dat met je vrienden wilt delen. Toch had vBasten moeten zeggen dat hij het met zn gezin en familie moet verwerken.

    Ik stond dat ook raar te kijken dat hij dezelfde dag al zei dat hij gewoon wou spelen. Hij kiest voor zichzelf en denkt dat hij het zo kan vergeten. Ik had misschien hetzelfde gedaan, maar vBasten had hier een stokje voor moeten steken.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Robin

    Even over de poll. Volgensmij zitten er niet veel echte voetbalkenners bij. Oke van Italië en Frankrijk winnen is super. Maar de mentaliteit tegen de Russen was veel te mager. Een 6,5 geef ik dit EK. Een team als Nederland moet op z’n minst bij de beste 4 komen eigenlijk finale.

      /   Beantwoorden  / 
  6. levy

    @ROBIN!!!!!!!!!!!!

    voetbal is meer dan cafepraat,dat is ook psygologie mentaliteit enz…
    als je goed had gelezen dan hebben wij het over een oorzaak wat te maken heeft met voetbal.

    Beste Robin voetbalkennis??het is geen voetbal quiz waar ik prijzen mee kan winnen!!
    als jij pretendeert voetbalkennis te hebben dan is dat mischien wel de enige kennis die je hebt
    goed voor feitjes enz maarjah wanneer zit jij nou in een voetbalquizShow ;-) wand als je goed had gelezen Beste robin dan hadden wij het over de oorzaak wat wij denken over het niet halen van de halfe finale.

    maar als jij in een berichje geen makkelijke abn voetbal taal ziet staan dan kijk je niet verder dan je neus is zeker wand we hadden het daar wel over wand beste Robin je hoefd niet altijd het beesje bij de naam te noemen he ;-)
    een prettige dag nog

    ciao ciao
    levy (wat niet me echte naam is ;-) maar how cares haha )

    ciao ciao

      /   Beantwoorden  / 
  7. jopie nuchter

    Mensen het is best een drama als je het overkomt. Maar….. dit is allemaal zo veel te veel belicht. Hoeveel gezinnen denken jullie dat dit wel niet overkomt? en denk je dat daar dan ook zoveel aandacht aan besteed word? Stel dat Jopie die werkt aan de lopende band dit overkomt, zou dan ook de hele fabriek met een rouwband omlopen? en als dan tijdens de productie fouten gemaakt worden waardoor het product niet goed de fabriek uit komt, de collegae gaan zeggen dat ze zo zitten met Jopie’s probleem? en dat daarom voor € 10.000.000 aan goederen retourgenomen moet worden? (Dit is toch misgelopen aan reclame inkomsten?) Nee absoluut niet. Wees reeel, mevrouw Boulahrouz was vijf maanden zwanger, dit is “gewoon” een veel voorkomende “miskraam”, begrijp met goed, voor de betrokkenen absoluut niet minder erg!!! Maar in dit geval is er veel te veel media aandacht aan besteed. Hierdoor moesten de collega spelers er constant aan denken. De wedstrijd tegen Rusland is gewoon verloren door een gebrek aan mentaliteit en scherpte.

    Jopie Nuchter.

      /   Beantwoorden  / 
  8. levy

    @jopie nuchter

    Zo zwart/wit en nuchter is de wereld niet
    zoals jij die schets ,jah oke als je bijvb 30 jaar je dorp niet uit bent geweest dan word je wel bekrompen nuchter en zie je het allemaal zwart/wit logisch.
    maar jopie als je goed leest en dat doen de meeste niet die reageren al meteen als ze 3zinnen gelezen hebben heel apart alsof ze perse hun meningen willen verkondigen ook al heeft dat geen doel als je de berichten niet leest wand we hadden het juist over dat boularouhz dit beter kon verwerken bij zijn famillie en je kunt wel nuchter zeggen dat ze niet geconsentreerd waren ect…
    dat heeft natuurlijk een reden kijk het verschil van mentaliteit in de eerste wedstrijden en tegen rusland dat heeft een oorzaak het zijn geen poppetjes die je opstelt in je computer met geen gevoel natuurlijk heeft dat wel impact op de groep ze zijn ook in het ziekenhuis geweest de laatste dagen voor de wedstrijd ging het daar over dus dan kun je wel met boere nuchterheid zeggen dat ze hebben gebracht wat ze moesten doen punt,,nee makkelijk en zwart/wit is de sprot niet dat is te makkelijk om te zeggen
    als je moet presteren elke dag op training wedstrijden met het hele elftal dan komt daar echt wel meer bij kijken zo simpel is de sport niet nuchtere jopie

    laterzzz

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.