WK 2010: Zakumi o-hoo, Zakumi o-hohoooo

Dit is Zakumi, de mascotte van WK 2010. Voor wie het niet meteen ziet, het is een luipaard. Als je het mij vraagt is zo'n mascotte niet heel veel anders dan een poppetje dat je leuk op veel merchandising voor het toernooi kunt drukken, en op die manier bergen geld te verdienen. Zo simpel ligt het echter niet (..ahum…). Lees de onderstaande tekst maar eens. De tekst is afkomstig uit het persbericht.

Luipaard Zakumi is mascotte van WK 2010
Een schattig luipaard met groen afrokapsel wordt de officiële mascotte van het WK voetbal 2010 in Zuid-Afrika. ’Zakumi’, zoals het beestje heet, is maandag officieel voorgesteld tijdens een uitzending op de Zuid-Afrikaanse televisie.

Zakumi is een ontwerp van een Zuid-Afrikaanse designer en is een acroniem van ZA (wat staat voor Zuid-Afrika) en kumi (wat ’tien’ betekent in verschillende lokale talen). Hij belichaamt de jonge, energieke Zuid-Afrikaan en de ambitie die in het land leeft.

Zakumi is volgens de organisatie geboren op 16 juni 1994. In dat jaar kwam er een einde aan de apartheid en organiseerde Zuid-Afrika voor het eerst democratische verkiezingen. Op 16 juni wordt tevens de Soweto Uprising herdacht. Op die dag in ’94 kwamen duizenden Zuid-Afrikaanse jongeren in Soweto op straat in een protest tegen het apartheidsbeleid.

pffffff


Eén reactie op “WK 2010: Zakumi o-hoo, Zakumi o-hohoooo

  1. HotWomen

    I have the same opinion as yours on this. What you said is true.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.