Talpa en NOS soebatten over kijkcijfers

Het bordje op schoot en voetbal kijken op de zondagavond levert vele discussies op. Talpa doet het slecht, is dan meestal de teneur. De kijkcijfers staven dat, berichtte ik al eerder. In De Volkskrant vandaag wordt dat nog eens bevestigd. Talpa’s Eredivisie de Wedstrijden haalt maximaal 2,1 miljoen kijkers, bij Studio Sport lag dit meestal rond 3,2 miljoen, schrijft de krant. Talpa stelt zelf dat dit komt door de dienst Kijk- en Luisteronderzoek: ‘Bij ons wordt het gemiddelde genomen over een programma van anderhalf uur. Bij de NOS waren de meeste kijkers vertrokken na de belangrijkste wedstrijden’, zegt woordvoerder Thomas Notermans. Ruud Stokvis, socioloog aan de Universiteit van Amsterdam,heeft een betere verklaring: ‘Er is nu een concurrentiestrijd ontstaan tussen Studio Sport en Talpa. Twee partijen trekken ruim drie miljoen kijkers. Als je de cijfers van Studio Sport en Talpa bij elkaar optelt, kom je vermoedelijk op het oude aantal kijkers uit.’ En: ‘Het lijkt erop dat de casual viewers, de mensen die af en toe naar voetbal keken, massaal zijn afgehaakt.’ Waarom? Ik denk dat ik het antwoord wel weet…

20 reacties op “Talpa en NOS soebatten over kijkcijfers

  1. dlask

    nou kom maar op..

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kleine remco

    reclame

      /   Beantwoorden  / 
  3. remco janssen

    ik denk het gewauwel van gullit daar ook een hadnje in heeft. Die man faalde op briljante wijze bij Feyenoord en mag nu doen alsof hij de wijsheid in pacht heeft. Jammerlijk. En reclame natuurlijk.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kleine remco

    Trainer en analyst zijn 2 verschillende vakken. Denk bv aan Youri Mulder die ik een uistekend analyst vind maar van wie ik denk dat ie niet geschikt is als trainer. Gullit zag vandaag goed waar ajax t eerste half uur zn winst uithaalde en hoe van Gaal erop reageerde en mede daardoor de wedstrijd won.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Rafael Meijers

    De kijker is minder dom is dan Talpa denkt. “Voetballiefhebbers haken niet af,” zullen ze gedacht hebben en probeerden ons nog een analyse door de strot te duwen.
    Maar de voetballiefhebber blijkt kritischer dan Talpa voor mogelijk hield. De voetballiefhebber bleek heel goed in staat kwaliteit van tweederangsprogramma’s te onderscheiden. Dom geschreeuw bij een wedstrijd wordt snel irritant en dan is de voetballiefhebber blij als de Champions League door vakbekwame mensen wordt uitgezonden.
    Talpa minacht de kijker, want heeft totaal andere belangen. De Wedstrijden is een oeverloos, ellendig programma voor de sportliefhebber.
    Voorlopig worden de reclameblokken nog gevuld en zo lang dat niet verandert, zullen ook de voetbalsamenvattingen in handen blijven van Talpa.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Mark

    Stel:
    De NOS zend op maandag avond studio sport, op de oude manier uit, incl voetbal etc, durf ik te stellen dat ieder man weer lekker voor de tv met het bord eten op schoot aan de buis gekluisterd zit.
    Talpa faalt mede door de mega irritante reclames!

      /   Beantwoorden  / 
  7. Zeno Lintermans

    Mensen ik kijk zelf niet graag naar Talpa. Tot vorig jaar MOEST ik studio sport zien. De wedstrijden hoef ik niet perse te zien, als ik toevallig thuis ben kijk ik het. Voor studio sport bleef ik thuis. MAAR, geeft Talpa een kans, al het begin is moeilijk en al doende leert men. Maar daar moet je wel de kans voor krijgen. Nogmaals ik vind het nu ook bagger (mede door de reclames en het hersenloze gewauwel tussen de wedstrijden door) maar ik ben bereid af te wachten, Talpa een kans te geven en maar zien waar dan het schip strandt. Wellicht verbeteren ze zodanig dat ze Studio sport overtreffen kwa kijk plezier.

      /   Beantwoorden  / 
  8. hoi

    Talpa heeft hij bij mij nu al zo vergald dat ze die 100 duizend minpunten met het mooiste programma ter wereld nooit meer goed kunnen maken ANTI TALPA NOS WILL BE BACK

      /   Beantwoorden  / 
  9. frans

    wordt tijd dat iedere voetballiefhebber niet naar talpa kijkt gaan ze vanzelf de wedstrijden normaal uitzenden

      /   Beantwoorden  / 
  10. Bertje

    Ik vind het wel fijn dat het italiaanse en het engelse voetbal op Nederland 3 te zien zijn.

    Voor de uitslagen van de Eredivisie kijk ik wel op de teletekstpagina.

      /   Beantwoorden  / 
  11. henk van middendorp

    is er weer een topper,waar elke voetballiefhebber naar uitkijkt.
    is er een of andere meneer ,die misschien
    verstand heeft van geld verdienen,maar absoluut geen verstand heeft van VOETBAL.
    dan zakt echt mijn broek af als ik eerst naar de wedstrijd(met alle respect)groningen-den haag moet kijken.
    en pas na de RECLAME de wedstrijd psv-ajax
    en die meneer pakt zowiezo met zijn zendertje de live wedstrijden(klassiekers en toppers)van ons af.
    want normaal kon je de wedstrijd live bekijken bij een betaalzender genaamd filmnet
    dan maar maandelijks betalen voor 2 live wedstrijden(toppers en klassiekers)per jaar/

    met vriendelijke groet
    henk van middendorp

      /   Beantwoorden  / 
  12. Dominique

    Het slaat natuurlijk nergens op om in een weekend met een klassieker (PSV – Ajax) te beginnen met Gro – Ado (al is Ado wel een leuke ploeg), omdat je de klassieker niet voor de eerste reclame geperst krijgt, omdat je anders gezeik met Calvé en Dreft krijgt, omdat je het beter denkt te weten dan de NOS, omdat je het beter denkt te weten dan 50% van voetbalkijkend NL en dan alle kritieken net zolang terug te blaffen tot je in één zin zegt, ergens de één na laatste wedstrijdronde van het seizoen, dat het misschien toch niet zo lekker liep. Nee dan ben je kansloos. Jammer dat iedereen het nu al ziet en dat Talpa na alle kritieken niet net wat details aanpast om de kritieken tegemoet te komen. Bijvoorbeeld door die luis van een Genee te kielhalen. En nee ík begrijp zijn grappen niet. En wat zijn in hemelsnaam de termen afdrukken en afgehuurd (gebruikt zondag 22-10) voor een missers. En als het laatste doelpunt in de 60ste minuut valt, dan wil dat niet zeggen dat je het laatste half uur moet wegknippen en te zeggen dat er verder niets gebeurde… op naar de reclame.
    Ok de presentatoren van de nos zijn ook niet altijd je van het, maar die sardientjes komen uit een beter blik dan die van Talpa. Ik ben klaar met Talpa en het grootste gedeelte van de competitie moet nog aanvangen. Wordt trouwens lekker spannend straks met de Play-offs wanneer ze als lekker makertje om terug te komen na de reclame alvast wat doelpunten van de dag laten zien. En waarom zou je wat achtergrond info geven over club, voetballer, wedstrijdhistorie, stadion, als je dat ook niet kunt doen. Nee, ik geef Talpa gelijk. Zij snappen het. Wij zondagavondsupporters kijken toch alleen voor wat doelpuntjes en hakballetjes. Kan ons andere info schelen… Nou mij interesseert ook de rest. Mij interesseert alles van voetbal. Jammer dat voetbal Talpa niet interesseert.

      /   Beantwoorden  / 
  13. Robert

    minister vd laan moet niet zo zeiken hoe kan de publieken omroep zo nog iets presteren als ze zo moeten uitzenden…!

    en die de mol is helemaal zielig moet alles maar kopen kan niks zelf bedenken gelukig is binekort zijn geld al op en het voetbal gewoon bij de nos op nederland 2 en rtl een live uitzending trouwens nos groot gelijk van afgelopen zondag ”studio voetbal”’
    gewoon blijven uitzenden.

      /   Beantwoorden  / 
  14. M

    inmiddels zijn er wel een aantal terug!

      /   Beantwoorden  / 
  15. Dave

    Talpa Zuigt !!!!

      /   Beantwoorden  / 
  16. Mark

    Ik sluit me geheel bij vorige spreker aan. Studio Sport was altijd heilig, ik heb welgeteld twee keer naar Talpa gekeken. Ik was er meteen helemaal klaar mee. Gelukkig is er een WK dit jaar. Uitgezonden door mensen die er wel verstand van hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  17. remco janssen

    Studio Voetbal van de NOS heeft anders al twee flinke canards gehad dit jaar,klik bijvoorbeeld maar eens op mijn naam… Maar laten we vooral het door Talpa vergeten doelpunt bij PSV-AZ niet vergeten!!

      /   Beantwoorden  / 
  18. eric

    Reclame,geouwehoer over het veld wat volgens hun wel of niet bespeelbaar zou zijn bij AZ,weer reclame, en dan pas een samenvatting! En daarna natuurlijk weer dat gezeur van die Jan postbankleeuw.
    Ik ga er echt mee stoppen. GEEN VOETBAL MEER KIJKEN OP TALPA.

      /   Beantwoorden  / 
  19. SEO Rules

    Jullie vergeten wel erg gemakkelijk dat de ware schuldigen in Den Haag zitten. Talpa kon deze rechten kopen dankzij ene Medy van der Laan dacht ik zo, en dat noncommerciele tv beter van kwaliteit is behoeft geen betoog.

    Verder is Talpa inderdaad wat ik onder ‘terreur’ versta. niet kijken is de enige oplossing.

    Misschien ene mooie aanleiding zelf meer te sporten.

      /   Beantwoorden  / 
  20. willem

    Hopelijk is het einde van Talpa in zicht.
    Kunnen we weer voetbal gaan kijken op zondag, mits NOS het weer uitzend. Want 3 minuten reclame per goal is maar niets!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.