Nederlandse Braziliaan Douglas alsnog bij Oranje-selectie

Goed nieuws voor FC Twente-verdediger Douglas. Zijn debuut in het Nederlands elftal is een stapje dichterbij gekomen, nu hij alsnog door Louis van Gaal is opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijden van Oranje komende week. De 24-jarige Douglas behoorde tot twee keer toe wel tot de voorlopige selectie, maar een uitverkiezing bleef achterwege. Voor de WK-kwalificatieduels met Andorra (vrijdag 12 oktober) en Roemenië (dinsdag 16 oktober) is de verdediger alsnog opgeroepen.

Douglas mag voor Oranje uitkomen sinds zijn naturalisatie tot Nederlander. De in Brazilië geboren verdediger kreeg elf maanden geleden zijn Nederlandse paspoort. Van Gaal heeft vermoedelijk de beschikbaarheid van Joris Mathijsen afgewacht. Hij heeft op voorspraak van Feyenoord-trainer Ronald Koeman nog een week rust gekregen.

Eén reactie op “Nederlandse Braziliaan Douglas alsnog bij Oranje-selectie

  1. Mark78

    Andorra lijkt me de uitgelezen mogelijkheid om Douglas eens te proberen. Ik snap niet dat v Gaal Mathijssen uberhaupt nog overweegt, het is toch wel duidelijk dat hij ver over zijn top heen is en ook niet echt past in het beleid van vernieuwing.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.