Voorspelbaar… Johan Cruijff: bedenkingen over aanstelling Van Gaal

Tsja… Dat zat er natuurlijk dik in: Johan Cruijff (niet bepaald het beste maatje van Louis van Gaal) zet zijn vraagtekens over de snelle aanstelling van Van Gaal als nieuwe bondscoach. Hij vindt dat de KNVB te snel heeft gehandeld, door vrijdag Louis van Gaal aan te stellen als opvolger van Bert van Marwijk. Alhoewel Cruijff vaak lijnrecht tegenover Van Gaal staat, laat hij zich redelijk op de vlakte over de keuze voor zijn rivaal, zijn kritiek ligt meer bij de manier waarop die is gekozen. ‘Laten we hopen dat hij het gebruikt om zich op sportieve wijze te revancheren ‘Dat hij daarnaast het Nederlandse voetbal het elan teruggeeft dat we ooit hadden. Dus gedurfd en innovatief voetbal. Verder wil ik, wat Van Gaal betreft, nog niet in de toekomst kijken.’ Kritiek is er wel voor de KNVB:

De legendarische nummer 14 heeft meer een probleem met de snelheid waarmee alles in z’n werk is gegaan: Tussen het vertrek van Van Marwijk en de aanstelling van Van Gaal zit minder dan twee weken. In de ogen van Cruijff is het opmerkelijk dat een belangrijke functie als die van bondscoach zo snel is ingevuld door iemand die technische zaken niet als sterkste punt heeft. ‘Ik kan me niet aan de indruk onttrekken, dat voor het Nederlandse voetbal essentiële beslissingen heel snel genomen zijn. Door KNVB-directeur Bert van Oostveen, die zaken op zijn bord heeft gekregen waar niet zijn grootste kwaliteiten liggen’, zegt hij in zijn column in De Telegraaf. ‘Toch heeft hij in een recordtijd een bondscoach aangesteld. Of dat een goede of slechte beslissing is, hangt nu ook af van toeval. Dat mag niet.’

Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook verbaasd was toen Louis van Gaal vrijdag opeens zo snel uit de hoed werd getoverd als opvolger van Van Marwijk.

(dat overigens nog afgezien van de vraag of Van Gaal een goede bondscoach is voor Oranje: JA of NEE?!

Lees ook:Nieuw voetbalgear nodig?
Lees ook:TORENHOGE AMBITIES IN HET PSG TRAININGSPAK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.