PSV in paarse voetbalshirts om Nike te bedanken

Eh? Ik vind het een beetje een raar verhaal, maar oke: PSV en shirtsponsor Nike hebben besloten om de competitie in stijl af te sluiten. In de laatste twee wedstrijden draagt de club uit Eindhoven een speciaal tenue. Dit om het einde van de samenwerking met Nike te markeren. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad maandagochtend. PSV werkte al twintig jaar samen met shirtsponsor Nike, maar aan die coöperatie komt na dit seizoen een einde. Omdat het eerste uitshirt, in het seizoen 1995/1996, paars was, hebben PSV en Nike besloten op dezelfde manier te eindigen. Daarom speelt PSV de laatste twee competitieduels in een paars tricot.
Volgend seizoen gaat PSV verder met shirtsponsor Umbro. De overeenkomst met dat merk werd in februari van dit jaar reeds voorzien van een handtekening. De nieuwe shirts worden pas eind juni vrijgegeven, dit om in de komende weken fraai afscheid te nemen van Nike. Op de sociale media zwerven al een flink aantal ontwerpen rond, maar deze creaties zijn niet de nieuwe shirts van PSV.

Het zijn sowieso drukke tijden voor PSV, aangezien onlangs ook al bekend werd dat shirtsponsor Freo stopt en (wat natuurlijk nog het meest opviel) dat Philips over een tijdje niet meer op het shirt staat van de Philips Sport Vereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.